…2020.05.27 Hitel és bértámogatás

1.) Hitelkonstrukció a kormány támogatásával :

KKV-k számára új beruházásaik és működésük finanszírozására gyors és kiszámítható megoldást nyújt az MNB Növekedési Hitelprogram Hajrá! konstrukciója.

Válogasson a bankok maximum 2,5 %-os kamatú hitelajánlatai közül, és válassza az Ön vállalkozásának legmegfelelőbb ajánlatot!

A banknak most két hét áll rendelkezésére a hitelkérelem elbírálására, hogy az Ön vállalkozása minél gyorsabban forráshoz jusson.

2.) Bértámogatás :

A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél programrésztvevő, nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta.

A támogatási kérelem 2020. május 18. napjától nyújtható be a Hirdetmény visszavonásáig.

A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.

3.) Hitel + Támogatás ( vissza és vissza nem térítendő támogatással ) GINOP 1.2.8-20

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

GINOP-1.2.8-20

Rendelkezésre álló forrás: 33,3 milliárd Ft

Támogatható pályázatok száma: 1300 – 1600 db

Támogatás összege: minimum 5.000.000 Ft, maximum 153.500.000

Támogatás mértéke:

visszatérítendő és adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakuló támogatásnak minősül

VT=vissza térintendő

VNT= vissza nem téritendő

 

Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint: 

  • 5-9 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott;
  • 10-49 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10. főtől;
  • 50-249 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10-től a 49. főig, és 500 ezer Ft/alkalmazott az 50. főtől

 

Átmeneti támogatás esetén: A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70%-a.

A támogatást igénylő vállalja, hogy a kapott visszatérítendő (kamatmentes) támogatást – figyelembe véve az egy éves megvalósítási időszak végén, továbbá a fenntartási időszak első évének végén lefolytatott eredményességméréseket – az 1. (Záró) Projekt Fenntartási Jelentés jóváhagyását követő 180. napig egy összegben visszafizeti.

Az oldalunkon kapcsolódó hivatkozások menüpont alatt megtalálhatóak a pontos részletek !